Sponsoren oudere

In Costesti  wonen ongeveer 1.800 mensen. Dit omvat het stadje Costesti en 4 dorpen daaromheen. Het ligt aan de rivier de Prut en is een grensplaatsje met een douanepost naar Roemenië.

Tijdens mijn werk in de dorpen onder de armste mensen heb ik ontdekt dat er een tekort is aan opvang voor ouderen. In Costesti is het leven niet makkelijk voor ouderen. Veel ouderen hebben een pensioentje van 600 lei per maand (ongeveer 30 euro).

In de dorpen rondom Costesti hebben ouderen geen stromend water in huis. Wat betekent dat ze in huis ook geen douche, toilet of wasmachine hebben. In het dagcentrum bieden om te douchen, hun kleding te wassen in een wasmachine.  We voorzien hen ook van een warme maaltijd.

We laten de ouderen en kinderen uit Costesti met elkaar in contact komen door een paar keer in de week na schooltijd samen creatieve activiteiten te ondernemen in het dagcentrum. Veel kinderen van de ouderen werken in het buitenland of wonen verder weg in de grote steden. Daardoor zijn er veel ouderen die eenzaam zijn.

Door het contact dat we met de ouderen hebben via het dagcentrum kunnen we hen ook in de gaten houden en hulp bieden waar dat nodig is.

U kunt een oudere, die naar het dagcentrum komt, sponsoren voor een vast bedrag per maand. Hierdoor maakt u het mogelijk dat we zorg dragen voor deze oudere. Mocht u hierin interesse hebben, dan kunt u een mail sturen aan info@casa-vera.org; waarna wij hierover contact met u zullen opnemen.

Het bestuur